Szerződési feltételek

Amennyiben vásárlónk kíván lenni, kérem olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásunkat, ha mindennel egyetért.

A megjelenített termék (búzafűlé) megvásárolható és átvehető a weblapon feltüntetett módokon. A kínált termék a búzafűlé. A termék mellett megjelenített árak bruttó, azaz átvételkor fizetendő árak, melyek a házhoz szállítás díját is tartalmazzák.

A vásárlási szándék feldolgozása munkanapokon történik 9-17 óra között, de szándékát bármikor leadhatja interneten keresztül. A vásárlási szándék nem minősül megrendelésnek, azt minden esetben személyesen (és/vagy telefonon) egyeztetjük 2 munkanapon belül! A vásárlásokat 5 munkanapon belül teljesítjük.
A megjelenített képek, csak promóciós anyagként szerepelnek.
Fenntartjuk a jogot a rendelések visszautasítására.

Megrendelési szándékát a megrendelni kívánt mennyiséggel és fizetendő végösszeggel visszaigazoló e-mailben, a megrendelési szándék leadásával, automatikusan megküldjük önnek. A csomag feladássáról szintén e-mailben értesítjük. Fizetni utánvéttel a futárnak kell, illetve lehetősége van személyes átvételre is.
A nyugtát vagy számlát a csomag tartalmazza, az elállás jogát és gyakorlásának menetét alább olvashatja. Számlaigényét kérjük előre jelezze!
Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt vizsgálja meg, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

A csomagok kézbesítése futárral munkanapokon történik 8-17 óra között. A termék fagyasztott, speciális szárazjeges csomagolásban érkezik. A csomag feladásának és várható érkezésének a napját e-mailben közöljük. Azt kérjük Öntől, hogy mindenképp teremtsen lehetőséget a csomag átvételére! A csomagot az MPL postai futár szállítja, így ha mégsem volt otthon, azt átveheti a területileg illetékes postahivatalban. (A csomag 24 órán keresztül tartja a megfelelő hőmérsékletet a búzafűlé számára). Amennyiben nem tartózkodik otthon lehetőség lehet, ha munkahelyi címre kérni a csomagot, vagy a szomszédot megkérni a csomag átvételére. A szállítás díjtalan.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor készpénzben ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a kiszállítás és visszaszállítás díját is a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! Mivel a visszaküldött árú feltehetően már nem lesz fagyasztott állapotban, ezért már nem felhasználható,így a keletkezett kárt is a vevőre hárítjuk.

100% elégedettségi garancia! Ha nem tartja megfelelő minőségűnek a terméket, azt kérdés nélkül visszavásároljuk Öntől természetesen mélyfagyasztott állapotban.

---------------------------
Adatkezelési tájékoztató:
A vásárlási szándék leadásakor megadott adatokat kizárólag megrendelés teljesítéséhez használjuk fel, amennyiben a vásárlási szándékból megrendelés lesz. Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki, csak részlegesen a futárszolgálatnak ha az szükséges.
A weboldal böngészése folyamán Google Analytics technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból a Google által. Ezen adatokat a vállalkozásunk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A megrendelés folyamán a vállalkozás mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését.
Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban vagy személyesen elérhetőségünkön.

---------------------------
Elállás joga és gyakorlásának menete:
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletből:

A Vásárló a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:
*A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig
* Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig
* Ha a törvényi előírás szerinti írásbeli megerősítés kézhezvétele, annak ismertetésére a termék kézhezvételének napjától, vagy a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, abban az esetben attól az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra.
* Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
* Az eladó a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti.
* A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli.
* A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:
* Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.
* Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ.
* Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.
*hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
* hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében
* szerencsejáték-szerződés esetében
* élelmiszerek, valamint egyéb mindennapi fogyasztásra szolgáló termékek rendszeres házhozszállítására vonatkozó szerződésekre
* az olyan szállást nyújtó, szállítási, étkeztetési vagy szabadidős szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekre, amelyek alapján a vállalkozás e szolgáltatásokat meghatározott időpontban vagy meghatározott időszakban nyújtja

A törvény további részleteinek megtekintése itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését.
A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).
A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a termék vételárát.

A fogyasztói jogok érvényesítésével kapcsolatosan keresse a Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezetet (www.fjsz.hu), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot (www.nfh.hu), az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (www.ofe.hu), nézze meg a Fogyasztóvédelmi Fórumot (www.fvf.hu) vagy forduljon ügyvédhez.

---------------------------
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A weblapunk oldalán vásárlási szándékának kifejezésével az adatlap kitöltésével egyidejüleg, elfogadja a jelen általános szerződési feltételeinket.